Internationaal Edward Schillebeeckx Seminar

Symposium

Van 3 tot 5 november 2016 organiseert het Edward Schillebeeckx Project van de KU Leuven een driedaags symposium met de titel The Authority of the Church in Politics: The Future of Political Theology.

Registreren kan tot en met 18 oktober via de link.

9 Comment replies consisting solely of images will be removed
Chanel EspadrillesLuxurious Breitling Airwolf Replica Watches At Fashion

Symposium Grenzen Verleggen

Verhalen van een levende_Edward Schillebeeckx

Op 13 november 2015 van 9.30 tot 11.10 uur  organiseren de Stichting Edward Schillebeeckx en de Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen van de Radboud Universiteit een symposium over Edward Schillebeeckx. Sprekers zijn Ignace D’Hert, Jelle Hoksbergen, Frans Maas, Anne van den Berg en Herman Wijffels. Tijdens dit symposium wordt ook het laatste boek van Edward Schillebeeckx gepresenteerd. Zie de flyer voor meer informatie. Registreren kan via deze link. Hier vindt u ook de teksten van de lezingen van HoksbergenMaas en Van den Berg

9 Comment replies consisting solely of images will be removed
Chanel EspadrillesLuxurious Breitling Airwolf Replica Watches At Fashion

Edward Schillebeeckx Lezing door Terry Eagleton

agenda_baseline

Op 6 november 2015 van 19.30 tot 21.30 uur  geeft Terry Eagleton de Edward Schillebeeckx Lezing, gevolgd door een debat (in het Engels). De criticus Terry Eagleton is een prominente literatuurwetenschapper, columnist voor The Guardian, en professor Engelse literatuur aan Lancaster University.

De titel van zijn lezing is God: Back with a Vengeance. De lezing wordt georganiseerd door Radboud Reflects, het Tijdschrift voor Theologie en de Stichting Edward Schillebeeckx en vindt plaats op de Radboud Universiteit Nijmegen. Meer informatie is te verkrijgen via de website van Radboud Reflects.

9 Comment replies consisting solely of images will be removed
Chanel EspadrillesLuxurious Breitling Airwolf Replica Watches At Fashion

Eenmalige aanbieding: Collected Works

De Stichting heeft eenmalig 3 sets Collected Works in de aanbieding voor een gereduceerd tarief van 525 euro inclusief verzenden binnen Europa (in plaats van de normale prijs van 600 pond). Bij interesse kun je contact opnemen met de Stichting.

Audio-opnamen Een gelukkig theoloog – 100 jaar Edward Schillebeeckx

Op 12 november zou Edward Schillebeeckx 100 jaar zijn geworden. Wat zou hij ervan gevonden hebben dat de meeste gelovigen tegenwoordig misschien wel buiten de kerk te vinden zijn? Dat mensen een persoonlijke verhouding tot God ervaren, maar zich niet thuis voelen binnen de kerk? Geloven buiten de kerk – kan dat wel? Over dit thema spraken Maarten van den Bos, Stephan van Erp en Christa Anbeek, ter ere van de 100ste geboortedag van Edward Schillebeeckx. U kunt hier de audio-opnames luisteren.

But unlike the A Team
wandtattoosProtected Covered Call For Fossil Earnings Next Tuesday

Documentaire

Bekijkt u hier de korte documentaire over Edward Schillebeeckx die gemaakt is voor de Schillebeecxk tentoonstelling 2014 in Nijmegen.

Edward 100

Op 12 november 2014 vieren wij de 100ste geboortedag van onze naamgever, Edward Schillebeeckx. 2014 is een mooi Schillebeeckx-jaar geworden, met de uitgave van de Collected Works, een nieuw standaardwerk. Door die uitgave kunnen we ons blijvend laten inspireren door zijn praktische theologie. Zijn denken is ook uitgebreid besproken en bediscussieerd op de Schillebeeckx-100 conferentie. En er was een prachtige tentoonstelling en documentaire over Schillebeeckx te zien in Nijmegen. Via de Stichting proberen wij zijn theologisch gedachtengoed levend te houden. Maar we denken vandaag vooral aan de mens Edward. Namens het bestuur van de stichting spreken we de hoop uit dat de geurige bos bloemen in Edward’s oude huiskamer mooie en dierbare herinneringen oproept.

Winnende essays Edward Schillebeeckx Essay Prijs 2013

In december 2013 werd voor de tweede keer de Edward Schillebeeckx esssayprijs uitgereikt. De winnende essays zijn de vinden op de website van het Tijdschrift voor Theologie.

a cornucopia of alternate takes and a variety of native source cues
Isabel Marant SneakerEndless Passion for Fashion Games

« Previous Entries