Tentoonstelling Schillebeeckx

Tentoonstelling Edward Schillebeeckx op het Katholiek Documentatie Centrum

Van 1 mei tot en met 30 augustus is op het KDC de bescheiden tentoonstelling ‘Edward Schillebeeckx. (1914-2009) Vasthoudend theoloog van de menselijkheid’ te zien.

Naast bijdragen aan het Tweede Vaticaans concilie en later theologisch werk is ook persoonlijk materiaal als jeugdfoto’s en een erelidmaatschap van een Nijmeegse carnavalsvereniging tentoongesteld. Voor de tentoonstelling is uit de verschillende collecties van het KDC, waaronder het onlangs verworven archief van Schillebeeckx zelf, geput. Een kleine primeur is dat nu voor het eerst tijdens een KDC tentoonstelling ook film- en geluidsfragmenten van en over Schillebeeckx te bekijken en te beluisteren zijn.

Het Katholiek Documentatie Centrum bevindt zich op de eerste verdieping van de universiteitsbibliotheek te Nijmegen. De vitrines bevinden zich zowel in de studiezaal van het KDC als in de traverse. Het KDC is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur. Voor meer informatie zie de website of de folder van het KDC.

jorge’s most effective fall products
Isabel Marant SneakerChoosing the Latest Fashion Trends